Gönüllü Kimdir ?

Gönüllü Kimdir ?

Hiçbir menfaat ve karşılık gözetmeksizin, sadece Allah’ın rızası beklenerek, yardım edilmesi gereken bir durumda tüm maddî ve manevî birikimin seferber edilmesine gönüllülük denilmektedir. Bir anlamda gönüllü; bilgisini, becerisini, zamanını ve emeğini iyiliğe dönüştürmek isteyen herkestir.

Bir insan, kimi zaman maddî, fizikî veya parasal gücünü, kimi zaman bilgi, beceri ve kabiliyetlerini kullanarak gönüllü olabilir. Gönüllü olan insanlar elbette bireysel faaliyetlerde de bulunabilir. Ancak bir sivil toplum kuruluşu ya da gönüllülerin oluşturduğu bir toplumsal proje içinde yer alan gönüllüler, birikimlerin doğru tasnifi ve kullanılması sayesinde daha faydalı olabilmektedirler.

Günümüz dünyasında yaşanan doğal afetler, depremler, savaşlar, açlık, kuraklık gibi felaketler, kendine ve insana saygısı olan, özbenliğinde insan olma şerefinin ne anlama geldiğini bilen vicdan sahibi insanları fazlasıyla huzursuz etmektedir.

İslam Dini’nin insanları nasıl kardeş ilan ettiğini ensar muhacir örneğinde çok iyi görmekteyiz. Bizler de gönüllüler olarak bu ensar muhacir kardeşliğini çok iyi anlayıp özümsemeli, gönüllü olarak mazlum, mağdur ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmalı, onların derdiyle dertlenmeli ve derlerine elimizden geldiğince çözüm bulmalı, sevinçlerini ve acılarını paylaşmalıyız.

Atik Valide yurt içinde ve yurt dışında gönüllü olarak çalışmak isteyenleri gönüllü olmaya davet ediyor. Gönüllü olmanız için yapmanız gerek tek şey Üsküdar'daki dernek merkezimize gelip “Gönüllü Formu” doldurmaktır.

 

Gönüllü Olarak Ne Yapabilirim ?

• Ulaştığınız ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi Atik Valide'ye bildirebilirsiniz.
• Bölgenizde yardım kampanyası düzenleyebilir, tanıtım için stant açabilirsiniz.
Atik Valide tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle irtibat kurup düzenli yardım ulaştırabilirsiniz.
• Sosyal medyada Atik Valide'nin reklamını yapabilir, hizmetlerimizden daha fazla kişiyi haberdar edebilirsiniz.
• Bulunduğunuz bölgede Atik Valide sorumlusu olabilir,bizimlebirlikte çevrenizdekilere ulaşıp kucak açabilirsiniz.
• Yardım etmek isteyen hayır sahibi gönüllüleri derneğimize bildirebilirsiniz.
• Bölgenizdeki fırınlarda ‘Askıda Ekmek’ uygulaması başlatarak yoksulların ekmek ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
• Bölgenizde kermes organize ederek katkıda bulunabilirsiniz.
• Atik Valide kumbaralarını temin edebilir, hayır sahiplerine ulaştırabilirsiniz.
• Muhtaç ve yetim çocukları tespit edip, manevi eğitim desteği sağlayabilir ve maddi bakımını üstlenip organize edebilirsiniz.